& Scotch Soda Herr - Blå - fit skinny Plus, Skim Jeans cc8c0lavr51938-Herrkläder

Klappjakten på Wikileaks, Chelsea Manning och Julian Assange går nu in i ett nytt skede.

”Justitiedepartementets beslut att resa spionanklagelser på 17 punkter mot Julian Assange indikerar en dramatisk eskalering under president Trump för att täta läckor av sekretessbelagd information och syftar helt och hållet på First Amendment-skyddet för journalister. STINE GOYA Clara, 470 Structure Stretch KlänningarNu senast har en brottsbekämpande tjänsteman gett en analytiker sekretessbelagda dokument till The Intercept, en nationell säkerhetsnyhetswebbplats. Juridiska fackmän anser att åtal för journalister som gör sitt arbete skulle bryta mot det första tillägget i konstitutionen, men möjligheten har ännu inte testats i domstol eftersom regeringen aldrig tidigare har åtalat en journalist enligt spionlagen”, skriver The New York Times.

Här kan man jämföra med den svenska IB-affären 1973 där journalister åtalades och dömdes för spioneri tack vare ett kryphål i lagstiftningen. Dessutom har nu svenska åklagare, med 7 års fördröjning,  åter tagit upp sexanklagelserna mot Assange.

Tidningen fortsätter: ”Även om han inte är en vanlig journalist, är mycket av vad Assange gör på WikiLeaks svårt att skilja på ett juridiskt meningsfullt sätt från vad traditionella nyhetsorganisationer som The New York Times gör: Söka och publicera information som tjänstemän vill hålla hemliga, inklusive klassificerade nationella säkerhetsfrågor, och vidta åtgärder för att skydda källans konfidentialitet”.

STINE GOYA Page, 515 Paisley Viscose Klänningar och döms för spioneri kan dödsstraff utdömas i värsta scenariot. Men ytterst handlar detta inte bara om pressens frihet utan om yttrandefriheten i sig. Kommer den att överleva Trump-administrationen?


wikileaks

 

Övrigt: Idag fredag är det klimatstrejk! Strejker kommer att hållas i 119 länder och i över 1623 städer världen över. Bara i Sverige kommer det vara minst 100 strejker.

 

& Scotch Soda Herr - Blå - fit skinny Plus, Skim Jeans cc8c0lavr51938-Herrkläder

nann


Nanni Balestrini, den radikala italienska experimentella och visuella konstnären, poeten och romanförfattaren som är känd för rekombinatoriska, revolutionära verk som lånar från massmedia, har dött vid åttiotvå års ålder. En nyckelfigur i den italienska litterära Neoavanguardia (New Vanguard eller Gruppo 63) och en del av vänsterns autonomiaoperia-rörelse. I slutet av 1960-talet och 70-talet stod Balestrini för den tidens explosiva politik genom collage och cutup-verk som fokuserade på och var gjord med ett kollektivt språk. Hans inflytelserika texter inkluderar poesiboken Blackout (1979), som nyligen översattes till engelska av Commune Editions och hans första roman Vogliamo tutto (We Want Everything, 1971), som publicerades av Verso år 2016. Stradivarius Blommig midiklänning med vit bottenFörutom romaner, dikter och collage, engagerade han sig i audiovisuellt arbete, som i Tristanoil (2012), en 24-timmars videoanpassning av hans inflytelserika algoritmiska roman Tristano (1966) som först visades på Documenta 13.

 

Balestrini föddes i Milano år 1935 och fördjupade sig i stadens proletära kretsar och blev redaktör och författare på många arbetsklasstidningar. År 1968 sammanförde han Potere Operaio, en grupp som arbetar med fabriksarbetare. Genom sitt deltagande i avantgarde-rörelser, som Autonomia, som koncentrerade sg på konst i sina aktivistiska insatser, uppnådde Balestrini nationell betydelse genom att förena det offentliga och privata rummet i litteratur- och bildkonstkategorier som ofta förts samman i Balestrinis omfattande oeuvre. År 1979 arresterades Balestrini vid den våldsamma offensiven av de inre revolutionerna över hela Italien för sin påstådda medverkan i en vänsteristisk terroristorganisation. Man kunde inte bevisa hans medlemskap, myndigheterna släppte konstnären som flydde till Frankrike, som det påstås på skidor nerför Mont Blanc. Under sina senare år delade han sin tid mellan Rom och Paris. Balestrinis konst har blivit utbredd och bland annat deltagit i den femtiofemte Venedigbiennalen.


nanni2


Han gav också en uppläsning på fjortonde upplagan av Istanbul-biennalen år 2015. En grupputställning på Laura Bulian Gallery i Milano med titeln ”The Severed Language” som omfattar Balestrini-arbetet och är för närvarande uppmärksammad i en Stradivarius Ormskinnsmönstrad PU-klänning med knytning i midjan av Francesca Pola.
På frågan av Rachel Kushner i en intervju för The Nation i 2016, hur han känner om den oro som han dokumenterade i sitt arbete för decennier sedan, sa Balestrini: ”Allting är annorlunda; allt har förändrats. Den perioden har bara en absolut nödvändighet: att vi måste förändra världen, och att detta är möjligt, nödvändigt och brådskande – även om vi inte omedelbart lyckas åstadkomma det som vi skulle vilja. ”

Courtesy Art Forum. Övers. S. Jacobson 2019.


 

& Scotch Soda Herr - Blå - fit skinny Plus, Skim Jeans cc8c0lavr51938-Herrkläder

kapital


Vi har bara två eller tre årtionden på oss att vända om.
Produktion baserad på oändlig ackumulering, oavsett konsekvenserna, är huvudmotorn i det kapitalistiska systemet. För att livet på jorden ska förbli hållbart är valet för mänskligheten enklare än någonsin. Antingen gör vi slut på det nuvarande kapitalistiska systemet, som redan har tagit oss bortom en punkt utan återvändning, eller så står vi inför social och ekologisk kollaps inom de närmaste generationerna.Stradivarius svarta skinny jeans med låg midja Den härskande klassen, med sina privata strålkastare och helikoptrar, säkerhetsvakter, bunkrar och lyxlägenheter, planerar redan hur man kan undvika effekterna av klimatförändringar, stigande havsnivåer och alla slags katastrofer.

Å andra sidan kommer den globala arbetarklassen och de fattiga inte ha något sådant privilegium. Vi betalar redan för kapitalismens ekonomiska kris. Nu går den samman med miljökrisen. Och återigen är vi de första offren. Den senaste cyklonen Idai som drabbar södra Afrika har lämnat minst 750 döda, hundratals fler saknas och 100 000 bor nu i läger med hotet om utbrott av kolera och malaria. Katastrofer som denna kommer bara att bli frekventare och mer intensiva. Tillsammans med hotet om imperialistiska krig kan den kommande miljökrisen inte vara plötslig men den blir inte mindre allvarligt.

Det behöver inte vara så här. Det är i vårt intresse som arbetstagare att organisera oss för ett nytt produktionssätt innan det är för sent. Ett där behov och inte vinst vägleder vårt kollektiva beslutsfattande. Där en global lösning på miljöskador kommer att vara möjlig eftersom klasser, stater, gränser och pengar är ett avlägset minne av ett självmordstörstande förflutet. Där människor kan möta utmaningarna i den naturliga världen genom ömsesidigt bistånd och inte snedvriden konkurrens.Stradivarius FALLENDEN - Kappa rock - brun Vackra billiga damkläder Det är vår lösning. Till skillnad från utopiska system för att få befintliga regeringar att rädda planeten, är världens kommunistiska revolution, där producenterna kollektivt bestämmer vad de behöver för att leva i ljuset av vad som är hållbart, det enda praktiska alternativet. De materiella förutsättningarna för detta existerar redan (hus står tomma medan människor sover på gatorna, matöverskott på hyllorna som helt enkelt kastas bort medan miljoner dör av hunger, tekniska framsteg går förlorade för krigsmaskiner istället för medicin, exponentiella mängder personlig konsumtion av varor i ”rika länder” kastas bort bara på grund av modenycker). Men så länge som kapitalismen regerar, kommer miljöförstöringen att fortsätta.

Vi har en värld att rädda. I processen måste vi avskaffa systemet för vinst för de få och ta över driften från grunden.

Ovanstående artikel är hämtad från den nuvarande upplagan (nr 47) av Aurora, de kommunistiska arbetarnas organisations bulletin. Courtesy libcom. Övers. S. Jacobson 2019.